Concorso Castle Blatna 2023

Pátek 01/09/2023 v 10:00 - sobota 02/09/2023 v 17:00

Zámek Blatná

Visit the page of this event

Ve dnech 1. a 2. září 2023 se na zámku Blatná uskuteční třetí ročník Concorso Castle Blatna 2023.

Jedná se o  jedinečnou automobilovou přehlídku, jejíž popularita i rozsah od jejího vzniku v roce 2021 rychle vzrostly. Zatímco první ročník přivítal téměř 2000 návštěvníků, během druhého ročníku v roce 2022 se jejich počet zvýšil více než čtyřikrát - to svědčí o zájmu veřejnosti o automobilismus a úspěchu našich předchozích akcí. Tato tradiční výstava supersportovních vozů se koná v srdci zámeckého parku Blatná. 

Concorso Castle Blatna 2023 jistě přitáhne značnou pozornost díky luxusním značkám, jejichž auta budou vystavena. Jedná se například o Rolls-Royce, Bugatti, Porsche, Ferrari, Lamborghini a mnoho dalších. Letos bude akce poprvé dvoudenní - první den pro zvané hosty a návštěvníky se zakoupenou vstupenkou na Aukční den a s aukcí vozidel, druhý den pro veřejnost se soutěží o Pohár barona Hildprandta.

V aukci, která v této podobě nemá v České republice obdoby, se budou dražit supersportovní a luxusní vozy. Na prodej bude raritní Porsche 911 GT3 RS 992, které se díky časovému výsledku na Nürburgringu řadí mezi nejrychlejší auta všech dob. Je nám ctí, že jsme letos navázali spolupráci s výhradním dovozcem vozů Rolls-Royce, Rolls-Royce Motor Cars Prague. Díky tomu bude v aukci možné zakoupit vůz Phantom Mansory. Na prodej budou také Lamborghini Huracan STO, Aston Martin V12 Vanquish, Range Rover Defender, Ferrari 488 Spider, Volkswagen Golf GTI 16V Mk.2, BMW M5 (E34) Nürburgring. Vozy v aukci je možné vlastnit hned bez čekací listiny a o ceně rozhoduje pouze zájem kupujících. Aukce se bude konat v pátek 1. 9. od 19:00 v krásných prostorách Bavorovského paláce zámku Blatná. 

Výstavní den, který bude probíhat v sobotu 2. 9. od 10:00 do 17:00, spojuje krásu automobilového designu supersportovních aut a jedinečnosti prostředí zámeckého parku Blatná. Představíme mnoho zajímavých vozů značek Bugatti, Rolls Royce, Ferrari, Maserati, Lamborghini, Aston Martin a další a nebudou chybět ani zástupci amerických značek. Auta budou v pohybu a o jejich představení se postarají nejen majitelé, ale také věhlasní moderátoři Petr Král společně se synem Filipem Králem. Převážná většina vystavených automobilů je vyrobena po roce 2000, ale i milovníci starších vozů si přijdou na své - veteráni budou již tradičně vystaveni v prostorách parku před empírovým domkem. Vítěz CCB 2023 si odnese skleněný Pohár barona Hildprandta vyrobený v jihočeské sklárně Petrem Janským designově vycházející ze siluety vstupní věže zámku Blatná doplněný o prvky italského futurismu. Na nádvoří zámku se návštěvníci mohou občerstvit ve food zóně a děti si přijdou na své v samotném zámeckém parku, kde bude přichystaná dětská zóna se zábavnými aktivitami.

Víte kde v Blatné zaparkovat vašeho čtyřkolového miláčka? 
My Vám pomůžeme: PARKOVÁNÍ CONCORSO CASTLE BLATNA

Zpět k akcím