Tyjátr Horažďovice - Důkaz

čtvrtek 17/08/2023 v 20:30

Zámek Blatná

Přijďte si užít mystickou atmosféru zšeřelého hradu a fascinující hru.

Zoufalé hledání nepopiratelného, jediného a nezpochybnitelného matematického důkazu ústí v poznání, že i kdyby se všechno na světě dalo spočítat, zdokumentovat a převést na numerické hodnoty, vždycky zůstane ještě něco... Něco nevysvětlitelného, nezvažitelného, iracionálního. Krajina duše, kterou nelze racionálně zmapovat. Krajina, do níž se vstupuje prostřednictvím víry, která nakonec váží víc než všechny vědecké důkazy. Tato divadelní hra byla odměněna Pulitzerovou cenou a stala se předlohou úspěšného filmu s Anthonym Hopkinsem a Gwyneth Paltrow v hlavních rolích.

Křehká je hranice mezi genialitou a šílenstvím...

Robert je geniální matematik, který se ale začne propadat do hlubin své mysli a ztrácí kontakt s každodenním životem. Oddaně o něj pečuje jeho dcera Catherine. Mladá žena se brzy začne obávat, že po svém otci zdědila nejen matematický talent, ale i duševní chorobu.
Po otcově pohřbu se na Catherine obrátí jeden z Robertových studentů. Ten chce prostudovat jeho zápisky, neboť doufá, že v nich odhalí matematických důkaz historického významu. Četba zápisků vzápětí přináší nejeden šok. 

Zpět k akcím