Alpaca shower! Přivítání alpak na zámku Blatná

Sobota 18/06/2022 v 10:00 - 17:00

Zámek Blatná

Visit the page of this event

Máme obrovskou radost, že do naší zámecké rodiny můžeme přivítat tři neuvěřitelně roztomiloučké alpaky. 



Slavnostní přivítání našich alpaček proběhne v sobotu 18. června na zámku Blatná. Můžete se těšit na stánky s produkty z alpačí vlny a dalším zajímavým zbožím z Jižní Ameriky, ochutnat budete moci různé dobroty z Latinské Ameriky a o živou hudbu z teplých latinskoamerických krajů se postará skupina La Calle. 

Pro děti vznikne celá alpačí zóna se zábavnými aktivitami hned u alpačího výběhu v zámeckém parku. Mimo jiné děti čeká pískování obrázků, zdobení alpačích perníčků, hra “plivající alpaka” nebo si také budou moci navrhnout vlastní alpačí tričko. 

Svou návštěvou nás poctí zkušení němečtí chovatelé alpak Hartwig a Katharina von Wedel, na jejichž farmě se naše tři alpaky narodily a strávily tam svůj první rok. 

V 16:00 v zámeckém parku slavnostně pokřtíme naše tři nové přírůstky - Bellu, Esmeraldu a Diega, které taky budete moci osobně potkat. Každá z alpak bude mít svého patrona. Patrony se stanou Dana Batulková, divadelní a filmová herečka, Mariana Prachařová, herečka a zpěvačka a Pavel Horváth, fotbalový trenér, bývalý záložník a reprezentant. 

Celý den bude na nádvoří zámku také probíhat již tradiční Prosecco & Wine festival. Přijďte se svou rodinou a známými a prožijte den v pohádkovém prostředí zámku Blatná se sklenkou Prosecca a spoustou zábavy. 

Co jste možná o alpakách nevěděli? 

  • Alpaky původně pochází z jihoamerických And, kde žijí ve vysokých nadmořských výškách.
  • Alpaky jsou velmi společenská, hodná a zvědavá zvířata. Přesto si chrání svou osobní zónu a málokoho pustí k sobě blíže. 
  • Alpaky plivou pouze, když jsou ve velkém stresu nebo v ohrožení. 
  • Alpaky jsou obzvláště vhodné jako terapeutická zvířata a účinky terapie s nimi se dají přirovnat k delfinoterapii.
  • Alpačí vlna je nejkvalitnější vlna na světě. Alpaky se musí každý rok před létem stříhat, jelikož jejich vlna velmi dobře udržuje teplo, a pokud se vlna neodstraní, zvířatům při vysokých letních teplotách hrozí přehřátí.
Zpět k akcím