Spring Classic 2022

Sobota 23/04/2022

Zámek Blatná

Visit the page of this event

Milovníci veteránů si přijdou na své v sobotu 23. dubna. Do města zavítají stroje, které psaly automobilovou historii. Třetí ročník Spring Classic sem zavede 110 posádek.



Hodnotné skvosty začnou do centra Blatné přijíždět kolem 13:45 z Lažan a Mačkova. Nejzajímavějším místem k jejich sledování bude ulice Na Příkopech vedoucí kolem zámku, kde posádky absolvují test přesnosti nesoucí název Baron Hildprandt. Úkolem účastníků bude projet vytýčeným úsekem dle stanoveného rychlostního průměru a získat co nejméně trestných bodů. Dále budou pokračovat třídou J. P. Koubka na Paštiky, Chobot a dále kolem Labutě do Střížovic, Vahlovic a Myštic.

Startovní pole slibuje skvělou podívanou, vždyť průměrný rok výroby vozidel přihlášených do kategorie Classic se zastavil na hodnotě 1973. Diváci se můžou těšit na legendární i méně známé značky – jmenujme například Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Austin Healey, Porsche, Ferrari, Alfa Romeo, Chevrolet, Ford nebo Triumph.

Trasa dlouhá téměř 240 kilometrů zavede historické vozy z Tábora přes Stádlecký most do Bechyně, Týna nad Vltavou a Písku. Po obědě ve Kbelnici poblíž Strakonic se veteránisté přes Blatnou, Orlík, Petrovice u Sedlčan, Sedlec-Prčice, Jistebnici a Chotoviny vrátí zpátky do centra rallye. Cíl je opět na hlavním táborském náměstí.

Více informací včetně kompletního přehledu obcí na trase s časy průjezdu najdete na oficiálních internetových stránkách www.springclassic.cz.

Text: Pavel Kacerovský, ČK motorsport
Foto: Petr Maurenc (PM), Ondřej Kroutil (OK)

 

Pořadatel této akce je ÚAMK South Bohemia Rally Club

 

Zpět k akcím